Spletni portal Historiana, ki ga ustvarja Evropska zveza učiteljev zgodovine EUROCLIO, je nastal s sodelovanjem učiteljev zgodovine iz več kot 30ih evropskih držav. S svojimi predlogi so sodelovali tudi učitelji zgodovine iz Združenih držav Amerike, Indije, Severne Afrike in Bližnjega Vzhoda.

Namen spletnega portala Historiana je ponuditi učiteljem zgodovine učna gradiva, ki vključujejo multiperspektivni in primerjalni pristop v poučevanju zgodovine. Historiana ne poskuša podajati skupne slike o zgodovini Evrope, temveč ponuja skupni okvir za poučevanje nekaterih tem, ki Evropo povezujejo. Tak pristop omogoča učencem boljše razumevanje sveta, v katerem živijo.

Spletna stran Historiana je razdeljena na sedem tem: Konflikti in sodelovanje, Zamisli in ideologije, Življenje in prosti čas, Migracije, Pravice in dolžnosti, Delo in Tehnologija ter Okoljska vzgoja. Te teme so pomembne za vse učence, ne glede na njihovo kulturno, ideološko ali versko opredeljenost. Znotraj vsake  teme so objavljene  študije primerov iz različnih držav. Poleg raznovrstnih podatkov o  evropski zgodovini, Historiana ponuja številne zbirke plakatov, slikovnega gradiva, zgodovinskih dokumentov in drugih primarnih virov. Vsa gradiva so dostopna v angleškem jeziku.

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)