Projekt, ki ga je izvajalo šest izkušenih učiteljev zgodovine iz različnih krajev/regij (Vrhnika, Ljubljana, Celje, Kranj, Maribor, Slovenske Konjice, Koper) je zbral študije primerov značilnega pojava/dogodka/osebe, ki je bil/a povezan/a z odporom v času druge svetovne vojne.

Projekt je tako prikazal možne obravnave lokalne zgodovine ob povezavi s temami nacionalnega učnega načrta. Z izborom različnih kraje in regij je čas druge svetovne vojne, nasilja in odpora prikazano skozi različne perspektive, saj so regije ta čas doživljale v nekaterih pogledih podobno, v mnogih pa različno. Projekt torej prikazuje raznoliko podobo časa, kar še zlasti velja za zgodovino druge svetovne vojne.

Projekt prinaša študijo primerov oziroma poglobljeno obravnavo posameznih izbranih dogodkov/pojavov oziroma oseb. Ob poglobljenem spoznavanju izbranega obdobja iz zgodovine domačega kraja gradivo učencem omogoča tudi spoznavanje drugih zvrsti zgodovine, na primer družbene, vsakodnevne in kulturne zgodovine.  Urejeno učno gradivo bodo učitelji zgodovine lahko uporabili pri pouku, projektnem delu ali na ekskurzijah.

Več si lahko preberete v zborniku.

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)