XI. TEKMOVANJE MLADIH ZGODOVINARJEV

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi!

Organizacijski odbor XI. državnega srednješolskega tekmovanja mladih zgodovinarjev je na svoji seji 29. junija 2011 določil vsebino XI. tekmovanja mladih zgodovinarjev. Državno srednješolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev bo v šolskem letu 20011/12 izpeljano v soboto, 31. marca 2012 na Dvojezični srednji šoli Lendava, Kolodvorska ulica 2e, 9220 Lendava.
Tema tekmovanja je: „Politični in gospodarski razvoj pri Slovencih od konca 18. stoletja do Bachovega absolutizma“

1. ŠOLSKO TEKMOVANJE BO IZPELJANO NA VSEH PRIJAVLJENIH ŠOLAH ISTOČASNO, IN SICER V SREDO, 25. JANUARJA 2012, MED 14.00 IN 15.00 URO.
PRIJAVLJENI DIJAKI BODO PISALI ENOTNO TESTNO POLO, KI JO BO SESTAVIL ORGANIZACIJSKI ODBOR TEKMOVANJA. TESTNA POLA BO OBJAVLJENA NA SPLETNEM NASLOVU DRUŠTVA UČITELJEV ZGODOVINE 24 UR PRED TEKMOVANJEM.

2. TUDI LETOS BOMO TEKMOVANJE IZVEDLI DIFERENCIRANO ZA GIMNAZIJE IN SREDNJE STROKOVNE ŠOLE.

Pri pripravah na tekmovanje upoštevajte vso predpisano literaturo, ker drugače ni mogoče zagotoviti tekmovanja pod enakimi pogoji.

Na državnem tekmovanju lahko vsaka šola tekmuje le z eno ekipo (izjeme so navedene v pravilniku), ki jo sestavljajo 3 dijaki (najuspešnejši na šolskem tekmovanju). Šola lahko na ekipo prijavi le enega mentorja, ki ob zaključku tekmovanja prejme ustrezno potrdilo.

Za XI. državno srednješolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev – ŠOLSKO TEKMOVANJE, se lahko prijavite preko elektronske prijave s klikom na sledeči link ELEKTRONSKA PRIJAVNICA do petka, 21.  oktobra 2011. Ne pozabite klikniti POŠLJI!!!

Prijavite se lahko tudi tako, da pošljete po klasični pošti izpolnjeno prijavnico do petka, 21.  oktobra 2011 na naslov  Dvojezične srednje šole Lendava.

PRIJAVITE SE SAMO NA EN NAČIN.

Kotizacija za udeležbo na državnem tekmovanju bo znašala 15 € na tekmovalca, skupaj torej  45 € na šolo. Račun za kotizacijo boste prejeli po končani prijavi v mesecu februarju 2012.
Sredi februarja 2012 vam bomo glede na vašo prijavo poslali ponovni dopis s prijavnico na državno tekmovanje in vsemi potrebnimi informacijami.
Pravilnik o tekmovanju za državno srednješolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev je objavljen na spletni strani Društva učiteljev zgodovine Slovenije: www.drustvo-ucit-zgodovine.si.
Seznam literature in prijavnico dobites klikom na to povezavo: Literatura in prijavnica.

Lep pozdrav
                            Organizacijski odbor

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)