XII. TEKMOVANJE MLADIH ZGODOVINARJEV

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi!

Organizacijski odbor XII. državnega srednješolskega tekmovanja mladih zgodovinarjev je na svoji seji 29. junija 2012 določil vsebino XII. tekmovanja mladih zgodovinarjev.

  • Državno srednješolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev bo v šolskem letu 20012/13 izpeljano v soboto, 23. marca 2013 na Gimnaziji Nova Gorica, Delpinova ulica 9, 5000 Nova Gorica.
  • Tema tekmovanja je: „Hladna vojna in njena protislovja“
  1. ŠOLSKO TEKMOVANJE BO IZPELJANO NA VSEH PRIJAVLJENIH ŠOLAH ISTOČASNO, IN SICER V SREDO, 23. JANUARJA 2013, MED 14.00 IN 15.00 URO. PRIJAVLJENI DIJAKI BODO PISALI ENOTNO TESTNO POLO, KI JO BO SESTAVIL ORGANIZACIJSKI ODBOR TEKMOVANJA. TESTNA POLA BO OBJAVLJENA NA SPLETNEM NASLOVU DRUŠTVA UČITELJEV ZGODOVINE 24 UR PRED TEKMOVANJEM.
  2. TUDI LETOS BOMO TEKMOVANJE IZVEDLI DIFERENCIRANO ZA GIMNAZIJE IN SREDNJE STROKOVNE ŠOLE.

Pri pripravah na tekmovanje upoštevajte vso predpisano literaturo, ker drugače ni mogoče zagotoviti tekmovanja pod enakimi pogoji.

Na državnem tekmovanju lahko vsaka šola tekmuje le z eno ekipo (izjeme so navedene v pravilniku), ki jo sestavljajo 3 dijaki (najuspešnejši na šolskem tekmovanju). Šola lahko na ekipo prijavi le enega mentorja, ki ob zaključku tekmovanja prejme ustrezno potrdilo.

Za XI. državno srednješolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev – ŠOLSKO TEKMOVANJE, se lahko prijavite preko elektronske prijave s klikom na sledeči link ELEKTRONSKA PRIJAVNICA do petka, 26.  oktobra 2012. Ne pozabite klikniti POŠLJI!!!

Prilagamo prijavnico za XII. državno srednješolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev – ŠOLSKO TEKMOVANJE, ki jo izpolnite in pošljite do petka, 26.  oktobra 2012. V kolikor vam elektronska prijava dela težave, Vas prosim, da prijavnico po klasični pošti pošljete na naslov Gimnazije Nova Gorica.

PRIJAVITE SE SAMO NA EN NAČIN.

Kotizacija za udeležbo na državnem tekmovanju bo znašala 16 € na tekmovalca, skupaj torej  48 € na šolo. Račun za kotizacijo boste prejeli po končani prijavi v mesecu februarju 2013.
Sredi februarja 2013 vam bomo glede na vašo prijavo poslali ponovni dopis s prijavnico na državno tekmovanje in vsemi potrebnimi informacijami.
Pravilnik o tekmovanju za državno srednješolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev je objavljen na spletni strani Društva učiteljev zgodovine Slovenije: www.drustvo-ucit-zgodovine.si.
Seznam literature in prijavnico dobites klikom na to povezavo: Literatura in prijavnica.

Lep pozdrav

Organizacijski odbor

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)