Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi!

Organizacijski odbor XVI. državnega srednješolskega tekmovanja mladih zgodovinarjev je na svoji seji 30. junija 2016 določil vsebino XVI. tekmovanja mladih zgodovinarjev.

Državno srednješolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev bo v šolskem letu 2016/17 izpeljano v soboto, 01. aprila 2017, na Gimnaziji Celje Center, Kosovelova ulica 1, 3000 Celje

Tema tekmovanja je: „ Industrializacija v prvi polovici 19. stoletja “

  1. ŠOLSKO TEKMOVANJE BO IZPELJANO NA VSEH PRIJAVLJENIH ŠOLAH ISTOČASNO, IN SICER V ČETRTEK, 19. JANUARJA 2017, MED 14.00 IN 15.00 URO.

PRIJAVLJENI DIJAKI BODO PISALI ENOTNO TESTNO POLO, KI JO BO SESTAVIL ORGANIZACIJSKI ODBOR TEKMOVANJA. TESTNA POLA BO OBJAVLJENA NA SPLETNEM NASLOVU DRUŠTVA UČITELJEV ZGODOVINE NAJMANJ 24 UR PRED TEKMOVANJEM.

  1. TUDI LETOS BOMO TEKMOVANJE IZVEDLI DIFERENCIRANO ZA GIMNAZIJE IN SREDNJE STROKOVNE ŠOLE.

Pri pripravah na tekmovanje upoštevajte vso predpisano literaturo, ker drugače ni mogoče zagotoviti tekmovanja pod enakimi pogoji.

Na državnem tekmovanju lahko vsaka šola tekmuje le z eno ekipo (izjeme so navedene v pravilniku), ki jo sestavljajo 3 dijaki (najuspešnejši na šolskem tekmovanju). Šola lahko na ekipo prijavi le enega mentorja, ki ob zaključku tekmovanja prejme ustrezno potrdilo.

V prilogi Vam pošiljamo prijavnico za XVI. državno srednješolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev – ŠOLSKO TEKMOVANJE, ki jo izpolnite in jo pošljite do petka, 28.  oktobra 2016.

Kotizacija za udeležbo na državnem tekmovanju bo znašala 16 € na tekmovalca, skupaj torej  48 € na šolo. Račun za kotizacijo boste prejeli po končani prijavi v mesecu februarju 2017.

Po šolskem tekmovanju vam bomo glede na vašo prijavo poslali ponovni dopis s prijavnico na državno tekmovanje in vsemi potrebnimi informacijami.

Pravilnik o tekmovanju za državno srednješolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev je objavljen na spletni strani Društva učiteljev zgodovine Slovenije: Pravilnik.

LITERATURA ZA PRIPRAVO NA TEKMOVANJE

Lep pozdrav

Organizacijski odbor

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)