Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi!

Organizacijski odbor XVII. državnega srednješolskega tekmovanja mladih zgodovinarjev je na svoji seji 27. junija 2017 določil vsebino XVII. tekmovanja mladih zgodovinarjev.

Državno srednješolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev bo v šolskem letu 2017/18 izpeljano v soboto, 07. aprila 2018, na Gimnaziji Ptuj, Volkmerjeva cesta 15, 2250 Ptuj

Tema tekmovanja je: „ Slovenski naselitveni prostor od 10. – 15. stoletja “

Prijavnica    Literatura

1. ŠOLSKO TEKMOVANJE BO IZPELJANO NA VSEH PRIJAVLJENIH ŠOLAH ISTOČASNO, IN SICER V SREDO, 31. JANUARJA 2017, MED 14.00 IN 15.00 URO.

PRIJAVLJENI DIJAKI BODO PISALI ENOTNO TESTNO POLO, KI JO BO SESTAVIL ORGANIZACIJSKI ODBOR TEKMOVANJA. TESTNA POLA BO OBJAVLJENA NA SPLETNEM NASLOVU DRUŠTVA UČITELJEV ZGODOVINE NAJMANJ 24 UR PRED TEKMOVANJEM.

2. TUDI LETOS BOMO TEKMOVANJE IZVEDLI DIFERENCIRANO ZA GIMNAZIJE IN SREDNJE STROKOVNE ŠOLE.

Pri pripravah na tekmovanje upoštevajte vso predpisano literaturo, ker drugače ni mogoče zagotoviti tekmovanja pod enakimi pogoji.

Na državnem tekmovanju lahko vsaka šola tekmuje le z eno ekipo (izjeme so navedene v pravilniku), ki jo sestavljajo 3 dijaki (najuspešnejši na šolskem tekmovanju). Šola lahko na ekipo prijavi le enega mentorja, ki ob zaključku tekmovanja prejme ustrezno potrdilo.

V prilogi Vam pošiljamo prijavnico za XVII. državno srednješolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev – ŠOLSKO TEKMOVANJE, ki jo izpolnite in jo pošljite do petka, 27. oktobra 2017.

Račun za kotizacijo (17 evrov na dijaka ali 51 evrov na prijavljeno ekipo)  boste prejeli po končani prijavi v mesecu februarju 2018.

Po šolskem tekmovanju vam bomo glede na vašo prijavo poslali ponovni dopis s prijavnico na državno tekmovanje in vsemi potrebnimi informacijami.

Pravilnik o tekmovanju za državno srednješolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev je objavljen na spletni strani Društva učiteljev zgodovine Slovenije: www.drustvo-ucit-zgodovine.si.

Organizacijski odbor

Ljubljana, 13.09. 2017

 

 

(Skupno 262 obiskov, današnjih obiskov 1)